torsdag 5 mars 2009

Varje dag får jag ett nytt bevis...

Jag får Growing peoples nyhetsbrev och i det senaste fanns en länk till denna prima text om uppfostringsmetoden Time out, ni vet Supernannymetoden. I USA säljs det tydligen speciella time out-stolar. Vad fint, den kan ju stå i ett hörn som en ständig påminnelse om att barnet ska vara lydigt. Den i mitten skulle jag rekommendera eftersom den inte är så bred och inte har ryggstöd. Det är ju då lättare att hålla i barnets armar bakifrån om den lilla olydingen försöker rymma. Men om man använder någon av dem andra kan man ju använda andra strategier från uppfostringsmetoden istället. Till exempel dask på stjärten eller stänga in barnet i ett ensamt rum.
Jag blir helt galet upprörd när jag ser sådan här skit. Sen har denna metod tydligen använts på vissa svenska förskolor, till exempel i Uppsala.

"Time out! I´ll be good like I know I should"

3 kommentarer:

 1. fin sida besök gärna min om inredning och design *blir glad av kommentarer

  SvaraRadera
 2. Men vad är det för fel på svenskar... jag bor i usa själv med barn och du har som vanligt en skev bild på usa och amerikaner. smisk förekommer inte här, time-out följs utav andra saker såsom mys och gos och prat om vad som egentligen hände och varför det var fel. På dig låter det som om den används jämt - NEJ! Men der hade du kanske vetat om du tagit reda på det.

  SvaraRadera
 3. Ja du Elin, vad är det för fel på oss egentligen? Inte vet jag. Det enda jag skriver om USA är att man kan köpa time-outstolar där, vet inte hur det visar att jag har en skev bild av landet. Vet heller inte hur du kan utläsa att jag tror att metoden används jämt, efter som jag inte nämner något alls om det.

  Men min kritik riktar sig inte mot något land, utan mot uppfostringsmeoden time-out som jag, oavsett om den används ofta eller ibland, med eller utan smisk, i sverige eller USA (eller Bangladesh för den delen)tycker är helt förkastlig. Sen tror jag nog att smisk förekommer i USA, som i alla övriga länder i världen.

  Gillar även din dryga slutkommentar, för visst, du har ju rätt, jag skrev ju ihop detta inlägg utan att ha kollat något alls. Och du kommenterade utan att verka ha läst det.

  SvaraRadera