onsdag 21 januari 2009

Hej då strukturtapet!

Igår fick vi reda på att målaren skulle börja med vår hall. Jippi! Han skulle komma och kolla på den redan samma kväll. Lite jobbigt eftersom jag kände mig lite dålig.

Vi hade haft en hemmadag med fixande dagen innan, så hela hallen var full med skräp. Gårdagen som egentligen skulle bestått av lite barnvaktande på morgonen och sedan vila blev hetsdag med tur till tippen och färgköpande. Vilket har lett till att jag är apsjuk idag.Men fina fisken kommer det bli, väggar i Alcros kulör Bombay och råvita snickerier. Och ja, visst är det Bombay som Roomservice använde hos Börje Salming. Inte så spännande att sno något direkt från TV, men vi gillade kulören så mycket.


Så här ser kulören ut

Och så här ser den ut hemma hos Börje. När vi kollade på bilderna från programmet såg vi att vi har köpt en likadan läderpuff från Mio och har tänkt ha lyktorna från Minh i taket i trappen. Fantasifullt...

Från början var det meningen att vi skulle målat med samma färg också. En helmatt färg (glans 1!) med sandstruktur som heter Accent. Men när vi kollade på ett färgprov i verkligheten var det för mycket sand, såg ut som en pizzeria. Fettfläckar syns tydligen väldigt bra på helmatt också. Inte så smart i en hall och trappa alltså. Så det blev en färg med glans 10 istället. Tror det blir mycket bra, och praktiskt också.

Bara ett problem kvar, våra trappsteg är klädda med brun matta, troligtvis anno 64, och vi skulle vilja måla dem. Tydligen går det om det är linoleum, men inte om det är plast. Kvinnan i färghandeln sa att vi skulle lyfta upp en bit och kolla om det var trådar på undersidan, då är det tydligen linoleum. Men det hela smulades sönder och tillsammans med målaren kom vi fram till att det bäst kunde beskrivas som gegga på masonit. Hmmm... Vågar man chansa på att måla? Skulle ju inte vara så kul om färgen inte torkar och hela trappan blir täckt i kladd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar