söndag 25 januari 2009

Processen

Det går framåt med ytrenoveringen av vår hall och trappa och även också hallen däruppe. Men med renovering kommer det så klart problem, det verkar ju helt oundvikligt. Våra har, hittils, varit små som tur är. Men det är ju irriterande ändå.

När vi vaknat på fredagsmorgonen och tittade närmare på provmålningen målarna hade gjort på en vägg tyckte vi inte att kulören stämde riktigt. Tyvärr hade vi slarvat bort färgprovet, så vi hade inget att jämföra med. Sjuk och eländig fick jag sätta iväg till färgaffären för att hämta ett nytt prov. Väl hemma igen kunde vi konstatera att kulören inte stämde till 100%. Den var mer babyblå än blågrå.


På fredagkvällen lät vi en av målarna kolla, och han tyckte inte heller att de var lika. Saken var att vi ju valt en Alcrokulör, men vi köpte färgen på Flügger. De hade receptet i sin brytmaskin och försäljaren sa att det inte var några problem att bryta . Målaren ringde till färgaffären för att dubbelkolla, och de sa då att de inte kunde garantera att kulören blev exakt rätt. Efter mycket dividerande kom vi fram till att vi skulle grunda med den färg vi hade och sedan köpa mer färg på Alcro. Jag mådde riktigt kass då, och vi bestämde att vi kunde åka och köpa mer på lördagen.

På lördagen packade jag in mig i bilen för att först åka och köpa lite spackel, målarfog och tejp på ena sidan stan och sedan åkla till andra sidan för att köpa färgen. Man är ju snål... Tyvärr hade den butiken inte kvar Alcro i sitt sortiment och den andra butiken i stan som har det har lördagsstängt. Apa. Men imorgon blir det klart i alla fall! Ska lägga upp lite rafflande bilder på ett vitt tak och ett igensatt takfönster. Det ni!


Ja, så här ser det ut för tillfället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar