måndag 23 februari 2009

Loppis(o)tur

I lördags var vi på loppisturné, men fyndandet började redan i fredags på den lokala öppna förskolan/fritidsgården. En grön och fin Bumling-läslampa stod med två fula lampskärmar på sig i kapprummet. Frågade om den skulle slängas, och det skulle den så jag fick ta den. Oj vad glad jag blev! Den passar perfekt i pluttens nyfixade rum.

I alla fall, på lördagsmorgonen skjutsade vi plutten till glada barnvakter, monterade bort baksätet på Scenicen (är det världens bästa bil eller!?) och puttrade iväg mot Östergötland. Jag såg på ett repriserat avsnitt av Till Salu där Tom Bertling åkte till Vadstena för att fynda. Googlade lite och hittade bloggen Tre trappor utan hiss och vi kopierade mer eller mindre deras tur rakt av. Vågade inte stanna i Fivelstad bara, pga den läskiga gubben och fallfärdiga huset. Vårat första stopp var i Fornåsa där vi fick en smärre shock. Loppisen var stor, kall, smutsig och full med massa små rum och gångar. Klaustrofobiskt. Tips för östgötar som vill spela in skräckfim. Sjukt dyrt var det också. Vi hade läst att det skulle vara det, men jösses! Vi slutade leta efter saker och gick bara runt och häpnade över de fick något sålt.


Vi blev inte långvariga utan åkte vidare mot Vadstena Antik & Kuriosa. Det var ett mycket bättre ställe. Mer möbler och bättre kvalitét men tyvärr ingen värme här heller. Ganska skitigt med, så det var svårt att de vad möblerna var i för skick. Sen hade fåglar bajsat på en del. Vi hittade ingenting här heller, men vi skulle absolut kunna tänka oss att åka tillbaka. Vi for vidare till Figurinen, en antikaffär som var ganska trevlig. Inga fyndpriser, men bra saker. Vadstenabesöket avslutades med en tur i det überpittoreska centrumet följt av en pizza som var ganska illa.

Men det stora lastutrymmet som vi skapat gapade tomt och vi kände oss lite besvikna, inga fynd på hela resan. Så vi åkte förbi Ikea på hemvägen och shoppade där istället. Hepp så var pengarna slut och bilen full. Ny matta, gardiner och fåtölj till oss och bord och stolar (ingen bild tyvärr) till lilla P.


Ikea Stockholm Figur, Felicia och Ånge. Bilder Ikea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar